Jacky De Munck

Jacques De Munck: componist en multi-instrumentalist werd geboren in een gezin van professionele muzikanten. Hij is een kunstenaar, een pionier in het ontdekken van nieuwe klanken, iemand die het aandurft om te experimenteren, te goochelen met verschillende stijlen op etnische instrumenten.

Meestal volgt hij enkele lessen bij een meester op het desbetreffende instrument in het land van herkomst en daarna wordt zijn speelstijl het product van een persoonlijke muzikale smaak. Het is een kleurrijk avontuur te zien hoe vlugge vingerpassages afwisselen met schitterende vertolkingen van eigen chansons. Jacky De Munck: een muzikale duizendpoot! Hij vertoefde jaren in Afrika waar hij ervaring opdeed met etnische instrumenten en muziekstijlen.

Toen hij terug in Belgie was werd hij professioneel muzikant en verdiepte zich in wereldmuziek. Zo leerde hij verschillende instrumenten bespelen zoals: bouzouki, dzoura, baglama (Griekse instrumenten), luit, Afrikaanse ballofoon, kora en kalimba, de Caraibische steeldrums en zelfs de Indische sitar. Hij doet ook veel opzoekingen naar de oorsprong en het gebruik van de instrumenten bij de diverse volkeren. Met een open geest bestudeert hij uiteenlopende muziekgenres.